Turism och Äventyr [EGY]

Vill du spela en viktig roll inom en bransch som ständigt växer och utvecklas?

Då ska du söka turism och äventyrs utbildningen hos oss på Grimslövs folkhögskola. Utbildningen passar dig som är social, kommunikativ och gillar att arbeta med människor från olika länder och kulturer. Meriterande är engagemang i föreningsliv eller likande alternativt arbete med människor. Utbildningen sträcker sig över tre terminer med både praktiska och teoretiska moment samt praktik i eller utanför Sverige. Genom utbildningen kommer du att utvecklas som människa, utveckla och träna ditt ledarskap och få de förkunskaper du behöver för att kunna ta dig vidare på din yrkesbana. Turismnäringen är en bred arbetsgivare med mängder av olika karriärvägar. Under utbildningen har du möjlighet att bli certifierad naturguide och ta certifieringar inom klättring, paddling och HLR. Teoretiska inslag inom utbildningen är bland annat läran om hållbar utveckling, besöksnäringen, destinationsutveckling, projektledning och entreprenörskap.

Skicka in din ansökan så kontaktar vi dig

  • 3 terminer
  • 19 augusti 2024
  • Välkommen att skicka in din ansökan
  • 3 år gymnasium eller motsvarande. Vi bedömer dina meriter från studier, praktisk erfarenhet, arbeten mm.
  • Studietakt - 100%. Kursen är CSN berättigad.
  • Anna- Maria Zamlynska anna-maria.zamlynska@kronoberg.se Andreas Roswall Larsson andreas.larsson@kronoberg.se

Kursplan

Få begrepp är så förknippade med positiva upplevelser som turism och resor. Det är därför inte förvånande att branschen växer över hela världen och det finns en uppsjö av roliga yrken att välja på. Är du nyfiken och utåtriktad samt tycker om att arbeta med människor passar vår turismlinje för dig. Självklart vill vi att du har ett genuint intresse för värdskap och upplevelser, samt viljan att satsa på din utbildning.

Läs mer

Turism och resor

Allt du behöver veta

I utbildningsområdet Turism och Resor lär du dig allt du behöver veta inom branschen. Vi utbildar oss inom många ämnesområden som hållbar turism och schysst resande, produktion och marknadsföring av olika resor, events och arrangemang. Natur, kultur och sevärdheter i olika länder studeras för att få en större förståelse för turismens internationella utveckling.

Läs mer

Natur, friluftsliv & äventyrsturism

Möjlighet att utvecklas

Målet med kursen är att ge eleven kunskaper om turistarrangemang som är inriktade mot äventyrsaktiviteter, naturupplevelser och friluftsliv. Ett stort antal frilufts- och äventyrsaktiviteter samt hajker ingår i kursen. Eleven ska få möjlighet att utveckla sin förmåga i friluftsmetodik och ledarskap inför en framtida yrkesroll inom en sådan turistverksamhet.

Läs mer

Guidning & reseledare

Fördjupad insikt

Målet med kursen är att du ska få mycket goda kunskaper om hur det är att arbeta som guide- och reseledare i olika miljöer och för olika arrangörer. Med både teoretiska studier och praktiks träning ska du kunna behärska den här yrkesroll. Reseledarutbildningen omfattar kursmoment på hemmaplan i Sverige men även utomlands och genomförs i nära samarbete med en researrangör. Exempel på resmål för veckokursen utomlands är Sydafrika, Tanzania, Cypern och London.

Läs mer

Personlig utveckling

Team & ledarskap

Denna kurs ger ökade kunskap om kommunikationsteorier och interkulturella möten. Man får möjlighet att utveckla sin kompetens och sina färdigheter i att arbeta i ett team. Syftet är även att få en ökad förståelse för olika tillvägagångssätt för att hantera stress och konflikter samt inte minst att få chansen att utveckla sin ledarskapsförmåga. Att arbeta med att skapa ett eget nätverk och varumärke ingår också i denna delkurs.

Läs mer

Praktik

Nätverk och erfarenheter

Pricken över i:et är praktiken som ligger både under termin 2 och termin 3. Då får du verkligen möjlighet att prova på flera yrken och kanske hittar du ditt drömjobb!

Läs mer

Praktiska förberedelser

Upplev nya platser

Vår utbildning är speciell på många sätt och innehåller många resor, där nya platser upplevs hela tiden. På Grimslöv folkhögskola är kost och logi väldigt uppskattat, och medför en otrolig gemenskap mellan alla på skolan. Gällande finansiering är detta en utbildning med världen som klassrum, med möjlighet till stöd från Centrala studienämnden (CSN).

Läs mer

Ansökan

Är du intresserad?

Tveka inte att söka om du är intresserad av att upptäcka, uppleva och utvecklas tillsammans med oss! Vill du också ha världen som klassrum? Vänta inte - starta ditt äventyr idag!

Läs mer

Vad händer sen?

Bred kompetens

Med vår utbildning i bagaget får du en bred kompetens inom områdena turism, reaktion och service. Vi har ett gott rykte bland företagen inom turism- och resebranschen och efter examen brukar våra elever ha lätt att hitta intressanta arbeten.

Läs mer

Följ oss

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram

Mer om Turism & Äventyr