Turism och Äventyr [EGY]

Med världen som klassrum

Ansökningstiden har gått ut. Välkommen med din ansökan till nästa läsår.

Är det dags för dig att satsa på en gedigen yrkesutbildning med fokus på Turism och Äventyr? Då kan vi erbjuda en innehållsrik och spännande kurs, som under tre intensiva terminer ger dig goda kunskaper om branschen och där vi utlovar fantastiska upplevelser. Du kommer få utveckla din kompetens inom ett flertal områden som t ex service och ledarskap. Målet med utbildningen är att du ska bli väl förberedd inför din framtida yrkesroll. Sedan är valet ditt om du vill jobba i Sverige eller utomlands.

 

 

  • 1,5 år. Första och andra terminen är förlagda på skolan, där vi gör flertalet resor kopplade mot de ämnen vi läser. Tredje terminen består av arbetsförlagd utbildning med distansstudier.
  • 17 augusti 2020
  • Varmt välkommen att söka till läsåret 2021-22! Kursen är CSN berättigad.
  • 3 år gymnasium eller motsvarande.
  • Kontakta oss gärna för en kurspresentation och intervju!
  • asagrimslov@gmail.com mickegrimslov@gmail.com annkigrimslov@gmail.com

Kursplan

Få begrepp är så förknippade med positiva upplevelser som turism och resor. Det är därför inte förvånande att branschen växer över hela världen och det finns en uppsjö av roliga yrken att välja på. Är du nyfiken och utåtriktad samt tycker om att arbeta med människor passar vår turismlinje för dig. Självklart vill vi att du har ett genuint intresse för värdskap och upplevelser, samt viljan att satsa på din utbildning.

Läs mer

Turism och resor

Allt du behöver veta

I utbildningsområdet Turism och Resor lär du dig allt du behöver veta inom branschen. Vi utbildar oss inom allt från hållbar turism och schysst resande till kännedom om skapandet och marknadsföringen av olika resor, events och arrangemang. Natur, kultur och sevärdheter i olika länder studeras också för att få en ökad förståelse för turismens internationella utveckling.

Läs mer

Natur, Friluftsliv & Äventyrsturism

Möjlighet att utvecklas

Målet med kursen är att ge eleven kunskaper om turistarrangemang som är inriktade mot äventyrsaktiviteter, naturupplevelser och friluftsliv. Ett stort antal frilufts- och äventyrsaktiviteter samt hajker ingår i kursen. Eleven ska få möjlighet att utveckla sin förmåga i friluftsmetodik och ledarskap inför en framtida yrkesroll inom en sådan turistverksamhet.

Läs mer

Guidning & reseledare

Ffördjupad insikt

Målet med kursen är att ni fått en fördjupad insikt i reseledar- och guideyrkets krav i syfte att kunna behärska denna yrkesroll. Reseledarutbildningen omfattar kursmoment på hemmaplan i Sverige men även utomlands och genomförs i nära samarbete med researrangören TUI. Charterresebranschen och populära charterdestinationer studeras också.

Läs mer

Personlig utveckling

Interkulturella möten

Denna kurs ger ökade kunskap om kommunikationsteorier och interkulturella möten. Man får möjlighet att utveckla sin kompetens och sina färdigheter i att arbeta i ett team. Syftet är även att få en ökad förståelse för olika tillvägagångssätt för att hantera stress och konflikter samt inte minst att få chansen att utveckla sin ledarskapsförmåga. Att arbeta med att skapa ett eget nätverk och varumärke ingår också i denna delkurs.

Läs mer

Praktiska förberedelser

Upplev nya platser

Vår utbildning är speciell på många sätt och innehåller många resor, där nya platser upplevs hela tiden. På Grimslöv folkhögskola är kost och logi väldigt uppskattat, och medför en otrolig gemenskap mellan alla på skolan. Gällande finansiering är detta en utbildning med världen som klassrum, med möjlighet till stöd från Centrala studienämnden (CSN).

Läs mer

Ansökan

Är du intresserad?

Tveka inte att söka om du är intresserad av att upptäcka, uppleva och utvecklas tillsammans med oss! Vill du också ha världen som klassrum?

Läs mer

Vad händer sen?

Bred kompetens

Med vår utbildning i bagaget får du en bred kompetens inom områdena turism, reaktion och service. Vi har ett gott rykte bland företagen inom turism- och resebranschen och efter examen brukar våra elever ha lätt att hitta intressanta arbeten.

Läs mer

Mer om Turism & Äventyr

Annki Nilsson

Kursansvarig Turism. Lärare i turismkunskap

0470-76 37 00
This error message is only visible to WordPress admins

Error: Access Token for grimslov.turism is not valid or has expired. Feed will not update.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Följ oss

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram