Hälsa / Friskvård – hälsoutvecklare, massageterapeut och PT (EGY)

Jobba med hälsoutveckling

Kursen passar dig som vill arbeta med hälsoutveckling för individ och grupp, på arbetsplatsen eller fritidssektorn. Även du som vill hitta dig själv och utveckla din egen hälsokompetens finner din plats i denna kurs. Vi ger en helhetssyn på människan utifrån ett fysiskt, psykiskt, socialt och existentiellt perspektiv.

Välkommen med din ansökan till hösten 22.

  • 3 terminer
  • 22 augusti 2022
  • Varmt välkommen att söka till läsåret 2022-23!
  • 3-årigt gymnasium samt minst 1 års arbetslivserfarenhet eller motsvarande
  • Intervjuer enligt överenskommelse
  • Studietakt - 100%. Kursen är CSN berättigad.
  • peter.widen@kronoberg.se

Ämnen

Med lusten som drivkraft

Med lusten som drivkraft och samarbete som arbetsform. Du som söker har ett genuint intresse för ämnena, kan ta eget ansvar för dina studier och trivs med att arbeta i grupp. Deltagarna bidrar också med sina erfarenheter från olika sammanhang. Därför vill vi ha sökande i alla åldrar och med olika bakgrund.

Läs mer

Attraktiva kompetenser

Med lusten som drivkraft

Med våra tre tunga specialkurser får du gedigna kompetenser och färdigheter att ta med dig i yrkeslivet. Vi erbjuder certifieringar till massageterapeut och hälsoprofilbedömare samt licensiering till PT, som alla gör dig anställningsbar även utomlands. Dessa kurser hålls av Medicinskt kursforum, HPI Nordic respektive Eleiko.

Kursspecifika kostnader

Avgifter som ingår

Undervisningen på folkhögskolan är kostnadsfri, men du betalar för viss litteratur, material, vinterutbildning, studieresor, certifieringarna och licensen. Kostnaden ligger på ca 24 500 kr för de 3 terminerna. Dessutom tillkommer internat- respektive externatkostnader enligt vår ekonomipolicy.

Ansök

Välkommen till oss på Hälsa och Friskvård!

Till vår utbildning antas varje år 20 studerande. Vi bjuder in de sökande till en träff på Grimslövs folkhögskola där vi presenterar kursen, gör en rundvandring på skolan och ordnar ett möte med årets elever.

Läs mer

Mer om Hälsa / Friskvård

Peter Widén

Kursansvarig Hälsa/Friskvård. Lärare i motion, hälsa och friskvårdsämnen

0470 – 76 37 04

Ika Lönn

Kursansvarig Hälsa/Friskvård Lärare i mat och hälsa, massage, kommunikation, arbetsmiljö

0470 – 76 37 04