Bli hälsoutvecklare, massageterapeut och PT

Jobba med hälsa och friskvård

Vår utbildning Hälsa & friskvård passar dig som vill arbeta som diplomerad hälsoutvecklare med kompetens inom livsstilscoachning, både individuellt och i grupp, på arbetsplatser och företag eller inom fritidssektorn. Utbildningen ger dig även möjlighet att bli certifierad massageterapeut, Hälsoprofilbedömare och licensierad PT. Samtidigt utvecklar du dina egna kunskaper om hälsa och friskvård, Allt utifrån en helhetssyn på människan med fysiskt, psykiskt, socialt och existentiellt perspektiv.

  • 3 terminer
  • 19 augusti 2024
  • Välkommen att skicka in din ansökan
  • 3-årigt gymnasium samt minst 1 års arbetslivserfarenhet eller motsvarande
  • Intervjuer enligt överenskommelse
  • Studietakt - 100%, på plats. Kursen är CSN berättigad.
  • peter.widen@kronoberg.se

Eget ansvar och samarbete

Med lusten som drivkraft

Med lusten som drivkraft och samarbete som arbetsform! Du som söker har ett genuint intresse för ämnena, kan ta eget ansvar för dina studier och trivs med att arbeta i grupp. Deltagarna bidrar också med sina erfarenheter från olika sammanhang. Därför vill vi ha sökande i alla åldrar och med olika bakgrund.

Läs mer

Du får attraktiva kompetenser

Certifieringar och PT-licens

Med våra tre specialkurser får du gedigna kompetenser och färdigheter att ta med dig i yrkeslivet. Vi erbjuder certifieringar till massör och Hälsoprofilbedömare samt licensiering till PT, som alla gör dig anställningsbar även utomlands. Dessa kurser hålls av Bergqvists massage, HPI Nordic respektive Eleiko. Som Hälsoutvecklare kommer du kunna jobba väldigt brett inom friskvårdsområdet. Allt utifrån en helhetssyn på människan med fysiskt, psykiskt, socialt och existentiellt perspektiv. Vår uppföljning visar att 70-80 % av deltagarna arbetar med hälsa 6 månader efter avslutad kurs.

Vad kostar det?

Avgifter och kostnader som du betalar själv

Utbildningen på folkhögskolan är kostnadsfri, men du betalar för viss litteratur, material, vinterutbildning, studieresor, certifieringar och licens. Kostnaden ligger på ca 24 500 kr totalt för de 3 terminerna. Dessutom tillkommer kostnad för boende på skolan, eller annat boende som du ordnar själv.

Ansök nu

Välkommen till oss på Hälsa och Friskvård!

Varje år tar vi in 20 studerande till vår hälso- och friskvårdsutbildning. Inför utbildningen bjuder vi in de antagna till en träff på Grimslövs folkhögskola där vi presenterar kursen, gör en rundvandring på skolan och träffar eleverna som går årets utbildning.

Läs mer

Mer om Hälsa / Friskvård

Peter Widén

Kursansvarig Hälsa/Friskvård. Lärare i motion, hälsa och friskvårdsämnen

0470 – 76 37 04

Ika Lönn

Kursansvarig Hälsa/Friskvård Lärare i mat och hälsa, massage, kommunikation, arbetsmiljö

0790-67 50 85