Utbildning till undersköterska eller skötare

Tycker du om att jobba med människor och vill göra skillnad? Då ska du utbilda dig till undersköterska på Grimslövs folkhögskola! Du kommer alltid att ha jobb och kan senare i livet utvecklas vidare inom vård- och omsorgsyrket.

Här får du studera i en inspirerande miljö och gå i en klass där eleverna följer varandra hela studietiden. Med folkhögskolans pedagogik får du mycket stöd och hjälp för att klara av utbildningen, och en väldigt bra grund för ett framtida arbetsliv inom vård och omsorg, antingen som undersköterska eller skötare inom psyiatrisk vård och omsorg.

Vi uppfyller alla krav som gäller för vård- och omsorgsutbildningar och har certifikat och är godkända av  vård- och omsorgscollege. Våra lärare är legitimerade inom sina ämnen. Läs mer här!

Utbildningens upplägg

Utbildningen är på 2 år och varvar teoristudier med praktiskt arbete.
i den praktiska delen ingår APL, Arbetsplatsförlagt lärande, där du lär dig genom att vara ute i arbetslivet. Utbildningen innehåller också praktiska moment som du och dina kurskamrater får öva på ett kliniskt träningscentrum i Växjö/Ljungby och här på folkhögskolan.

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar kost och eventuellt boende på skolans internat, litteratur och resorna till och från din praktik. Mer information hittar du på sidan ”Ekonomi” under ”Om skolan” i menyn.

 

 

 

  • 2 år
  • 21 augusti 2023
  • I början av april öppnar ansökan till läsåret 2023-2024!
  • Grundskola krävs.
  • Vi gör löpande antagningsintervjuer.
  • Studietakt - 100%. Kursen är på gymnasial nivå enligt CSN.
  • Tina Eliasson; christina.eliasson@kronoberg.se/ Erika Rosén; erika.rosen@kronoberg.se

Kursplan

Vår utbildning motsvarar gymnasial vuxenutbildning - Vård- och omsorgsutbildning

Läs mer

Vårdbiträde

Vår utbildning motsvarar gymnasial vuxenutbildning - Vård- och omsorgsutbildning Gå hos oss och skaffa dig yrkesutbildning som Vårdbiträde. Efteråt kan du söka jobb inom vården eller studera vidare till undersköterska/skötare.

Läs mer

Vad säger eleverna?

Eliott

Så här säger Eliott om varför han valde att läsa till undersköterska.

Jag valde att studera till undersköterska för att jag vet att det behövs och att jag alltid kommer ha jobb. Det är även kul att jobba med någonting där man känner att man faktiskt hjälper folk och gör någon nytta. Inte bara går dit för att få in timmar och sedan gå hem.

Jag trivs mycket bra på Grimslöv. Jag bor på internatet och tycker att det är ett bra val för att få många nya upplevelser med vänner!

Jag har länge velat jobba inom LSS och när jag är klar med utbildningen så är det planen.Har fått sommarjobb på ett gruppboende inom LSS.