Safari & vildmark – internationell yrkesutbildning (EGY)

Information för ht 2020 och vt 2021

Grimslövs folkhögskolas styrelse har beslutat att skolan ska ha en ny inriktning på sitt kursutbud och kommer därför inte erbjuda Bergs- & forsguide Internationell yrkesutbildning i Nepal samt Safari & vildmark Internationell yrkesutbildning i Afrika, från och med vårterminen 2021.
På grund av det osäkra läget med Covid-19 har man även valt att ställa höstens kurser. 

Jag som kursansvarig, tackar alla våra tidigare deltagare och samarbetspartners för fantastiska äventyr genom åren. Jag hoppas att ni som är antagna till höstens kurser finner andra vägar att komma till dessa magiska platser, så kontakta gärna summitadventureacademy.com och safariresor.se

Vi ses på nya äventyr!
/Annki Nilsson

 

Från Grimslöv till Afrika
Baobaträdens krokiga silhuett speglas tydligt på den torra marken i det vackra orangefärgade skenet. Den majestätiska giraffen sträcker sin långa hals mot trädkronorna och samsas på savannen med zebror, antiloper, lejon, flodhästar, hyenor och mycket mer. Den biologiska mångfalden som ger kraft åt allt levande är slående och du känner en otrolig tacksamhet när du skådar ut över de fantastiska vyerna från baksätet av jeepen.

Plötsligt, mitt i lugnet ser du henne. Lejonhonan tittar intensivt mot oss från ett par meter bort och tiden tycks stanna upp. Tystnaden är slående och du känner att pulsen stiger och att en svettdroppe långsamt träder fram i pannan Du har aldrig känt dig mer levande och fri än just här och nu – This is Africa!

Intervjutillfällen inför höstterminen 2020:

V.16: På skolan: onsdag 15/4 13.00–16.00. Skype: torsdag 16/4 08.30-10.00, 10.30-12.00, 13.00-14.30, 15.00-16.30.

V.17: På skolan: tisdag 21/4 13.00–16.00. Skype: tisdag 21/4 08.15–09.45, 10.15-11.45.

  • 15 veckor. Tre inledande veckor på skolan som uppstart, därefter gemensam utbildning i Kenya, Tanzania och Uganda i fem veckor. Detta följs av ett projekt i Afrika eller Sverige på två till fem veckor. Utbildningen avslutas på Grimslövs Folkhögskola i en till två veckor.
  • 24 augusti 2020. Utbildningen avslutas 4 december 2020.
  • Kursen är CSN berättigad och du har möjlighet att söka merkostnadslån för bl.a. resan och veckorna i Afrika.
  • 3 års gymnasieutbildning eller motsvarande.
  • Enligt överenskommelse
  • Annkigrimslov@gmail.com

Kursplan

Kursen syftar till att eleven ska få god kunskap inom safari- och vildmarksturism, särskild fokus läggs på Afrika och den natur regionen erbjuder. Vidare ska eleven få möjlighet att fördjupa sig teoretiskt och förbättra sina personliga färdigheter inom ovan nämnda områden. Samtidigt är målet att individen ska utvecklas som person och känna större tillförlitlighet i sin egen förmåga som guide och efter avslutad kurs kunna berika andra människor i deras vilja att nå naturupplevelser genom djur och natur.

Läs mer

Turism & Naturresor

Din livs resa till Afrika

Din väg till en utmärkt guide! Innan avfärd till på livs resa till Afrika, lär vi dig allt du behöver veta för att just du ska bli en så bra guide som möjligt, utefter dina egenskaper, kunskaper och intressen. Allt startar i Grimslöv!

Läs mer

Safari & Östafrika

Östafrikas kultur, natur och historia

Här får du lära dig allt och lite till om Östafrikas kultur, natur och historia. Floran och faunan är kursens huvudfokus, vi hoppas att du är har ambitionen att lära dig så mycket som möjligt!

Läs mer

Natur & Vildmark

Leda och guida i vildmarken

Att leda och guida i vildmarken kräver kunskaper och trygghet, vilket ni kommer få lära er allt om. Första hjälpen, matlagning över öppen eld och kanot- och hajk skola är bara några av de delar ni kommer att mästra över efter utbildningen!

Läs mer

Projektarbete & Praktik

Påverka din utbildning

Hur coolt att få vara med och påverka din utbildning? Varför inte göra ett projekt med bevarandet av havssköldpaddor eller delfiner i Zanzibar, eller varför inte göra en vandrings expedition på världens högsta berg Kilimanjaro?

Läs mer

Personlig utveckling

Utveckla din kompetens och färdigheter

Du får chansen att utveckla din kompetens och färdigheter genom att arbeta i team. En ökad förståelse för olika tillvägagångssätt för att hantera stress och konflikter kommer du också behärska. Du kommer också att utveckla din egna ledarskapsförmåga på olika sätt!

Läs mer

Med safari & wildlife på schemat

Möten med djuren

En av de största höjdpunkterna på kursen är såklart safarin. Safari besöken och turerna tar dig till flera kända parker. Längst de klumpiga vägarna kommer du få uppleva otroliga möten med djuren och uppleva den fantastiska naturen de lever i!

Läs mer

Ansökan

Genuint intresse för natur

Har du ett genuint intresse för natur, djur och äventyr och en stor ambition att satsa på din utbildning. Tveka inte att söka om du är intresserad av att upptäcka, uppleva och utvecklas tillsammans med oss!

Läs mer

Vad händer sen?

bred kompetens inom Safari och Vildmark

Med denna utbildning i bagaget har du fått bred kompetens inom Safari och Vildmark, som du har nytta av i din framtid. Grimslöv folkhögskola har ett bra rykte inom branschen och efter examen brukar våra elever har lätt att hitta intressanta arbeten.

Läs mer

Mer om Safari & Vildmark

Annki Nilsson

Kursansvarig Turism. Lärare i turismkunskap

0470-76 37 00
This error message is only visible to WordPress admins

Error: Access Token for grimslov.turism is not valid or has expired. Feed will not update.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Följ oss

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram