Bergs & Forsguide - internationell yrkesutbildning (EGY)

Information för ht 2020 och vt 2021

Grimslövs folkhögskolas styrelse har beslutat att skolan ska ha en ny inriktning på sitt kursutbud och kommer därför inte erbjuda Bergs- & forsguide Internationell yrkesutbildning i Nepal samt Safari & vildmark Internationell yrkesutbildning i Afrika, från och med vårterminen 2021.
På grund av det osäkra läget med Covid-19 har man även valt att ställa höstens kurser. 

Jag som kursansvarig, tackar alla våra tidigare deltagare och samarbetspartners för fantastiska äventyr genom åren. Jag hoppas att ni som är antagna till höstens kurser finner andra vägar att komma till dessa magiska platser, så kontakta gärna summitadventureacademy.com och safariresor.se

Vi ses på nya äventyr!
/Annki Nilsson

 

Himalaya väntar på dig
Pulsen är hög, andningen tung. Vi är alla utmattade men vår vilja att nå toppen får oss att fortsätta. Visst finns det stunder då vi tvekat, velat vända och längtat hem till värmen och våra egna sängar, men ett uppmuntrande ord, en blick upp mot toppen och vi tar ännu ett steg. Trots adrenalinet som pumpas ut i kroppen får vi alla ett slags inre lugn utav bergen som omsluter oss. Vi har kunskapen vi behöver, starka ben och frisk luft i våra lungor, men framför allt har vi varandra.

Vi vandrar den smala och slingrande stigen upp för berget, över stenar och upp genom molnen innan vi tillslut når vårt mål, toppen på 5500 meter över havet. Vi blickar ut mot detta magnifika panorama som sträcker ut sig framför oss. Alla bubblar vi ut i skratt av ren fascination över Himalayas storhet.
En dag väl värd att minnas. En dag på jobbet!

 

  • 16 veckor. Tre inledande veckor på skolan som uppstart. Detta följs av sex veckor i bergen samt sex veckor på floden i Nepal. Slutligen genomförs en avslutande kursvecka på skolan.
  • 31 augusti 2020. Utbildningen avslutas 18 december 2020.
  • Kursen är CSN berättigad och du har möjlighet att söka merkostnadslån för bl.a. resan och veckorna i Nepal.
  • 3 års gymnasieutbildning eller motsvarande.
  • Enligt överenskommelse
  • Annki Nilsson e-post: annkigrimslov@gmail.com

Kursplan

Grimslövs Folkhögskola har efter flera år av samarbete med Ram Silwal Adventure valt att tillsammans med Mountaineering Association of Nepal, Royal Beach Camp och Nepal Ministry of Tourism skapa en gedigen Internationell Bergs- och Forsguide utbildning i Nepal. Efter två introduktionsveckor på hemmaplan i Grimslöv startar det riktiga äventyret i Nepal, det idealiska klassrummet. Här finns flera av världens högsta toppar och utmanande forsar som lockar till sig människor från hela världen.Utbildningen omfattar tolv veckor i Nepal, där du tränas i de två olika momenten, bergsguide respektive forsguide. Bland annat får du kunskaper inom riskbedömning, gruppdynamik och ledarskap som varvas med många praktiska moment där du får testa på att vara både deltagare och ledare.

Läs mer

Kunskapshöjande utbildning

Bli en utmärkt guide

Målet med denna kurs är att utbilda dig till att bli en utmärkt guide, på ditt sätt. Vi använder oss av både teori och utförande arbete för att lära ut de delar som är viktiga för att bli en så bra guide som möjligt. Det är allt från kunskaper om Nepal, till Wilderness First Aid kurs, till frilufts- och äventyrsaktiviteter!

Läs mer

Berg & klättring

Kunskaper som vandringsguide

Målet med denna kurs är att eleven ska få den grund och den erfarenhet som krävs för att efter avslutad utbildning ha goda förutsättningar att lyckas i ett framtida arbete inom den internationella äventyrsturismen, främst med inriktning på vandring/trekking. Utöver sina kunskaper som vandringsguide kommer eleverna även få möjlighet att utveckla sin ledarroll och sitt arbete i teamet.

Läs mer

Flod och paddling

Upplev Royal Beach Camp

Flod och paddling är en stor del av denna kurs, där du får goda förutsättningar för ett framtida arbete inom den internationella äventyrsturismen med inriktning på forspaddling. Den individuella utvecklingen är stor och du får möjligheten att utveckla din ledarroll och att arbeta i teamet. Upplev Royal Beach Camp och paddla på Thrisuli River, med ett härligt gäng!

Läs mer

Personlig utveckling

Arbeta i team

Eleven kommer att utveckla sin kompetens och sina färdigheter genom att arbeta i team. Syftet är att innan och under vistelsen i Nepal få en ökad förståelse för olika tillvägagångssätt för att hantera stress och konflikter samt inte minst få chansen att utveckla sin ledarskapsförmåga. Oavsett var ni befinner er efter kursens start kommer ni genom ett aktivt deltagande beredas möjlighet till personlig utveckling.

Läs mer

Praktiska förberedelser

Resor, kost & logi med mera

Grimslövs folkhögskola och Ram Silwal Adventure ombesörjer alla praktiska förberedelser inför kursdeltagandet. Det enda du behöver stå för själv är pass, vaccinationer och visum i Nepal, innan din fantastiska resa!

Läs mer

Ansökan

Intresse för friluftsliv och äventyr

Har du ett genuint intresse för friluftsliv och äventyr och en stor ambition att satsa på din utbildning. Tveka inte att söka om du är intresserad av att upptäcka, uppleva och utvecklas tillsammans med oss!

Läs mer

Vad händer sen?

Hitta intressanta arbeten

Med denna utbildningen i bagaget har du fått bred kompetens, olika certifikat och erfarenheter inom berg- och forsguidning, som du har nytta av i din framtid. Grimslöv folkhögskola har ett bra rykte inom branschen och efter examen brukar våra elever har lätt att hitta intressanta arbeten.

Läs mer

Mer om Bergs & Forsguide

Annki Nilsson

Kursansvarig Turism. Lärare i turismkunskap

0470-76 37 00

Följ oss

Följ oss på Facebook
Följ oss på Instagram