Välkommen till Turism

För dig som vill arbeta med turism och resor i Sverige eller utomlands erbjuder vi tre innehållsrika och spännande yrkesutbildningar. Du får goda kunskaper om turistbranschen, utveckla din kompetens inom service och ledarskap, och beroende på vad du väljer kan du få delar av din utbildning förlagd till Afrikas savanner eller Himalayas bergsmassiv. Målet med utbildningen är att du ska bli väl förberedd för din framtida yrkesroll.

Bergs & Forsguide

Himalaya väntar på dig

Pulsen är hög, andningen tung. Vi är alla utmattade men vår vilja att nå toppen får oss att fortsätta. Visst finns det stunder då vi tvekat, velat vända och längtat hem till värmen och våra egna sängar, men ett uppmuntrande ord, en blick upp mot toppen och vi tar ännu ett steg.

Läs mer

Turism & Äventyr

Med världen som klassrum

För dig som vill arbeta som reseledare eller äventyrsguide i Sverige eller utomlands erbjuder vi en innehållsrik och spännande yrkesutbildning. Under tre intensiva terminer kommer du att få goda kunskaper om turismbranschen och möjlighet att utveckla din kompetens inom service, guideteknik och ledarskap.

Läs mer

Safari & vildmark

Från Grimslöv till Afrika

Baobaträdens krokiga silhuett speglas tydligt på den torra marken i det vackra orangefärgade skenet. Den majestätiska giraffen sträcker sin långa hals mot trädkronorna och samsas på savannen med zebror, antiloper, lejon, flodhästar, hyenor och mycket mer.

Läs mer