Sommarkurser 2023

Alla sommarkurser och anmälan

Sommarkurserna 2023 har varit & vi öppnar för sommaren 2024 i december.
Då är du varmt välkommen in med din ansökan.

Fyll i ansökan till den kursen du är intresserad av. Du kan anmäla dig till flera kurser. Observera att varje kurs ha ett eget anmälningsformulär!

Om du inte har ett SchoolSofts-konto, måste du först välja: Registrera dig (finns på samma sida längs ner, som inloggningen) och fylla i alla dina uppgifter, därefter kan du logga in och fylla i ansökan.

Länken till anmälan finns under respektive kurs. Anmälan senast den 14 maj.

Att gjuta i betong

Kursen riktar sig till nybörjare som vill lära sig att gjuta i Betong, flytspackel och gips.

Vi kommer att gjuta t.ex. fågelbad, skålar och dörrstopp eller krukor m.m.

Du får också möjlighet att lära dig att pensla med latex. Ta gärna med dig
eget föremål att pensla, t.ex. ett fat, en tomte eller en skål.

Efter genomgången kurs har du lärt dig att hantera och gjuta i betong, flytspackel och gips.

Ev. frågor om kursen: e-post: info@madebyingela.com

Materialkostnad: 800 kr.

Tid: v. 26, 26-30 juni 2023
Antal dagar: 5

Anmälan att gjuta i betong

Tillbaka till sommarkurser – allmän information

 

En värld av änglar – meditation, vägledning & ljusarbeten

Kursen är för dig som vill utforska ditt inre universum, komma i kontakt med änglar, lära dig mer om meditation och hur man leder andra i meditation.

Kursen vänder sig till dig som vill uppnå lugn och balans i livet och utveckla din intuition och andliga förmåga. Du knyter an till din inre visdom och väcker gammal kunskap till liv. Genom meditation och ljusarbete kommer du i kontakt med de änglar som står dig nära och som längtar efter att få vägleda och hjälpa dig framåt på din livsväg.

Efter genomgången kurs har du lärt dig metoder för meditation och ljusarbete samt att öppna dig för änglarnas vägledning.

Du behöver inga förkunskaper.

I kursen ingår att

 • Knyta kontakt med änglar
 • Hitta närvaro i meditation genom avslappning och jordning
 • Grunderna för att vägleda andra i meditation
 • Övningar som stärker din intuitiva förmåga
 • Utföra ljusarbete för en positiv utveckling
 • Skapa gynnsamma och kärleksfulla flöden i livet genom lagen om intention
 • Upplevelser i naturen

Kursledare: Ann Gripenlöf är diplomerad meditationsledare med lång erfarenhet av meditation och ljusarbete. Hon har nära kontakt med änglar, en kontakt som hela tiden utvecklas och fördjupas. Ann Gripenlöf är författare till boken En värld av änglar – en handbok i meditation och ljusarbete (utgiven av förlaget Norna House of Communication 2020) Hon är även änglaterapeut, Akashic records reader, Reiki Master, regressionsterapeut med mera.

Ev. frågor om kursen: e-post anngripenlof@gmail.com

 

Tid: v. 26, 26-30 juni 2023
Antal dagar: 5

Anmälan en värld av ängar-meditation, vägledning och ljusarbeten

Tillbaka till sommarkurser – allmän information

 

Från planka till pall – Nybörjarkurs i trä

Kursen är för dig som vill få grundläggande kunskap i träbearbetning, handverktyg och dess användning.

Innehåll: Introduktionskurs i trä för nybörjare. Under veckan kommer du att tillverka en pall. Vi kommer att utgå från en given design, där du, som deltagare, har möjlighet att påverka formgivningen. Under kursens gång får du lära dig grunderna i träbearbetning och bekanta dig med handverktyg och maskiner. Du får kunskap om olika träslag, sammansättningar och ytbehandlingar. En vecka för dig som är nyfiken på trä och vill känna det kreativa och roliga i hantverket!

Kursledare: Kerstin Malmqvist

Ev. frågor om kursen: kerstinmalmqvist@hotmail.com

Materialkostnad 600 kr.

Tid: v. 26, 26-30 juni 2023
Antal dagar: 5

Anmälan nybörjarkurs i trä

Tillbaka till sommarkurser – allmän information

Hundra nyanser av Henne!

Mytens kraft, skapande och yoga

Vi är alla uppväxta och matade med förutbestämda beteenden och identiteter av det feminina som på olika sätt format oss, vår kultur och vårt förhållande till både kroppen och naturen. Nu är epoken då den feminina urkraften är i dans och vägrar hålla sig i bakgrunden. Märker du av kaoset i världen? Den klänning hon blivit iklädd spricker i sömmarna, fickorna rymmer inte längre de stora drömmar hon bär och den lust som generationer av kvinnor gömt i volangerna hänger nu dinglandes i lösa trådar.

Vi är mer än det vi säger om oss själva. Mer än det vi arbetar med. Mer än vår längd och vår vikt. Mer än vår sociala status. Du känner du dig rastlös, är trött, orolig, uttråkad eller att du saknar färg.  Du kanske frågar ”Vad är det för fel på mig” där du ligger och vrider dig i sängen under vargtimmen, grubblar och vill något du inte vet vad det är.  Men något är på gång som du är del av och det är inget fel på dig. Tvärt om!

Det är här skapande språk kommer in för att formulera det du inte kunnat sätta ord på. Det är här vi tar hjälp och vägledning av myternas kraftfulla arketyper och aspekter. Under våra dagar tillsammans kommer du lära känna flera och skapa egna nyanser. Främst är det systrarna i världens äldsta myt från Mesopotamien som än idag 5000 år senare hjälper människor som gått vilse att finna mening i mörkertid och aktivera skapande krafter.

Är du redo för ett äventyr? Du behöver inga som helst förkunskaper eller vara kreativ endast ett öppet sinne är bra att ha med sig i handväskan!

Män och kvinnor är välkomna att dela.

Kursen innehåll:

 • papiermache ( skaparformen med stort WOW som saknar regler, är omöjlig att kontrollera, väcker fantasin och lekens läkande och oemotståndliga kraft.
 • mytens visdom och sagans vägledning
 • frigörande dans till världens rytmer
 • intuitivt måleri
 • kreativt skrivande
 • vitaliserande kundaliniyoga
 • härliga andningstekniker lite då och då när vi behöver landa i tillit till processen
 • ljuvliga klangskålsmeditationer
 • glitter i massor

Kursledare: Sofi Aronsson har under åren haft flera väldigt uppskattade sommarkurser på skolan. Hon är den självlärda papier mache kreatören som skapat en hel värld av färger och myter i ladugården intill huset hon bor i.  Hon är utbildad symbolpedagog, NLP practitioner, i lösningsfokus och frigörande dans. Sofi har lång erfarenhet at workshops i privat logi, på arbetsplatser och i skolor. Hon har ett yogacenter i Växjö där hon regelbundet ger yogaklasser och kurser i medveten andning.

Ev. frågor kontakta e-post: kreativitet@rawart.se

Läs mer på: https://rawart.se/hundra-nyanser-av-henne-mytens-kraft/

Materialkostnad 350 kr.

Tid: v. 26, 26-30 juni 2023
Antal dagar: 5

Anmälan hundra nyanser av henne

Tillbaka till sommarkurser – allmän information

Hundens språk och valfrihet

I den här kursen kommer vi fördjupa oss i hundens språk och vårat samspel oss emellan. Vi kommer också prata om hur vi kan skapa mer valfrihet hos våra hundar och låta dem får vara den individ dem är. Vi varvar med lika mycket teori som praktik. Ett och annat äventyr väntas med goa ahaupplevelser. En vecka vi sent kommer glömma. Hoppas vi ses i sommar!

Kursledare: Sandra Fransson

Ev. frågor om kursen: e-post: trailbuddies.shop@gmail.com

Tid: v. 26, 26-30 juni 2023
Antal dagar: 5

Anmälan hundens språk

Tillbaka till sommarkurser – allmän information

Silversmide – FULLTECKNAD

Kurs i silversmide för nybörjare och för dig som redan kan grunderna.

Under kursen lär du dig grunderna i att jobba med silver och göra dina egna smycken såsom ringar, armband, örhängen och halsband.

Kursledare: Camilla Wårlind Myhrberg

Millas Kreativa Rum:  Ev. frågor om kursen: telefon 073-7142297, e-post: camilla.myhrberg@hotmail.com 

Materialkostnad tillkommer.

Tid: v. 26, 26-30 juni 2023
Antal dagar: 5

Anmälan silversmide

Tillbaka till sommarkurser – allmän information

Sit, Walk, Write – Meditation och skrivande

Välkommen till en vecka med olika former av meditation i kombination med skrivande och läsande.

Det blir en balanserad mix av sittande- och gående meditation och varierade skrivövningar där vi delar med oss till varandra. Vi läser högt och tyst och skriver både inomhus och utomhus. Du kommer också att få röra lite mer på dig i en blandning av mjuk yoga och Feldenkrais och kanske berätta en historia utifrån stenen du hittade på vägen.

Jag vill också att vi läser och reflekterar runt utvalda texter, både poesi och prosa. Vi ställer frågor till texterna och ser vad som händer om man byter berättarperspektiv. Byter tempus. Ändrar eller tar bort ett ord eller en mening. Vi kopplar på alla våra sinnen och känner efter var texten känns i kroppen.

När du kommer hem har du fått nya perspektiv och inspiration till både skrivande, läsande och mediterande.

Jag som håller i kursen heter Maria Ståhl och är yoga- och meditationslärare sedan 15 år, yogalärare på Grimslövs Folkhögskola och högläsare på äldreboenden.

Jag har själv gått skrivarkurser, kurser i att skriva filmmanus och har en fil.kand i medie- och kommunikation med mig. Just nu läser jag andra året på Kreativt Skrivande på Linnéuniversitetet i Växjö.

Jag har det senaste året haft skrivarworkshops genom Studieförbundet Vuxenskolan och hållit Läs- och reflektera-cirklar (Shared Reading) för seniorer.

Jag är certifierad Write Your Self-vägledare

Kursledare: Maria Ståhl: Ev. frågor om kursen: e-post:  info@yogatalk.se

Läs mer på: www.yogatalk.se

Tid: v. 26, 26-30 juni 2023
Antal dagar: 5

Anmälan sit walk write

Tillbaka till sommarkurser – allmän information

Skrivhop – skrivarverkstad

Kursen är för dig som vill och tycker om att skriva, eller vill bara prova på att skriva. Kanske skriver du redan, och vill få lite ny energi? Ge dig själv tid i sommar att skriva tillsammans med andra!

Innehåll: Vi ägnar oss åt lekfulla och kreativa skrivövningar med självbiografiskt eller fiktivt innehåll i ett tillåtande klimat. Du kommer få med dig ett flertal användbara tips under kursens gång för att hitta ditt uttryck och vägar in i ditt skrivande som att prova olika genrer, perspektiv, bygga upp karaktärer, få driv i berättandet etc. Vi kommer skriva mycket på ren intuition, associationer och experimentera med språk och innehåll. Vi kommer också arbeta gemensamt med enklare vägledd respons för tillit och bekräftelse. Att löpande lyssna mycket på varandras texter där grupptrygghet, igenkänning och gemenskap står främst i fokus är också en central del av innehållet.

Efter kursen kommer du ha mycket skriven text med dig hem, lärt dig använda litterära verktyg för att arbeta vidare självständigt och utvecklat din skrivprocess.

Kursledare: Suzanne Berg, är utbildad skrivpedagog och leder för närvarande bland annat flera skrivkurser via ABF i Stockholmsregionen. Jag brinner för att dela med mig av det som skrivandet kan ge som konstform, personlig utveckling och kreativ gemenskap.

Ev. frågor om kursen: e-post: suzanne.berg@bluerocks.se

Tid: v. 26, 26-30 juni 2023
Antal dagar: 5

Anmälan skrivhop

Tillbaka till sommarkurser – allmän information

Smyckestillverkning med wire wrapping

I denna kurs kommer du få lära dig att skapa smycken i en teknik som kallas ”wire wrapping”. En form av smyckestillverkning som ökar i popularitet. Du kommer få lära dig grunderna i hur man arbetar med metalltråd, olika tekniker för att fästa stenar och ”väva” samt hur man överkommer olika problem man kan stöta på i sitt skapande. Vi kommer tillverka alla möjliga slag av smycken som ringar, armband, halsband osv. Upptäck en ny form av skapande som kan fylla ditt kreativa behov!

Kursledare: Sofie Steneloo. Ev. frågor om kursen e-post: sofieskreationer@gmail.com

Instagram: Sofieskreationer

Materialkostnad 500 kr.

Tid: v. 26, 26-30 juni 2023
Antal dagar: 5

Anmälan Smyckestillveckning

Tillbaka till sommarkurser – allmän information

Trädgårdstema med svetsning och smide – FULLTECKNAD

Kursen är för dig som är nyfiken på svetsning och järnsmide. Denna kurs är ett bra tillfälle att få en inblick i järnets värld.

Innehåll: Vi jobbar med MIG-svets och enklare verkstadsmaskiner, i järnsmidet jobbar vi med traditionell stenkolsässja och med enkla verktyg. Du får träning i smidesteknik, svets, material- och verktygslära samt verkstadsteknik.  Under kursen får du möjligheten att tillvarata din kreativa skaparlust för att utsmycka det gröna rummet. En kreativ vecka med mycket nya kunskaper utlovas.

Tid: v. 26, 26-30 juni 2023
Antal dagar: 5
Materialkostnad 1 200 kronor.

Kursledare: Robert Karlsson. Ev. frågor om kursen: telefon: 0736-41 57 73, e-post: info@robertkarlsson.eu

Anmälan trädgårdstema med svetsning och smide

Tillbaka till sommarkurser – allmän information

Yoga

Det här är en kurs för dig som vill fördjupa din yogapraktik genom att prova olika yogaformer och även få grundläggande kunskaper för att utföra massage till husbehov.
Det krävs inga förkunskaper men det kan vara skönt att ha provat på fysisk yoga tidigare.

Innehåll:  Kursen innehåller både stillsam och inkännande yoga, flödad och fysisk yoga samt fördjupning av yogatekniken och biomekanik.

De yogaformer du kommer få bekanta dig med är Yinyoga, Viryayoga och Medicinsk inspirerad yoga. Yogapassen kommer innehålla filosofiska teman, andning, meditation, avslappning och egenmassage.

Vi kommer också ägna lite tid åt massage för husbehov. Du får lära dig att massera dina nära och kära, så att de får en skön avslappningsmassage.

Ta med dig:
Yogakläder, eventuellt egen yogamatta och filt.
2 stora handdukar och 1 liten, för massage

Tid: Vecka v. 26, 26 -30 juni 2023
Antal dagar: 5

Kursledare: Ulrika Parment, yogalärare, PT, massageterapeut, driver sedan 2015 ”Parment yoga & massage i Växjö”

Ev. frågor om kursen: e-post: yoga@parment.se
www.parment.se

Anmälan yoga 

Tillbaka till sommarkurser – allmän information

 

Välkommen till en givande vecka!