Välkommen till Restaurang Grundtvig

Vi som jobbar på restaurang Grundtvig heter Alex, Karin, Nettan och Micke. Vår målsättning är att servera mat av hög kvalitet med stor variation. Till både lunch och middag erbjuder vi alltid två alternativ, där en av rätterna är vegetarisk.

Restaurang Grundtvig är sedan flera år tillbaka Kravcertifierad och arbetet med att förbättra vårt utbud av ekologiska produkter samt att öka andelen närproducerade råvaror, pågår ständigt. I köket har vi också installerat en avfallskvarn, som förvandlar produktionssvinn och rester till biogas.

För dig som bor på Grimslövs folkhögskola ingår frukost, för- och eftermiddagsfika, lunch och middag måndag till torsdag, samt frukost och lunch på fredagar i din avgift. För dig, som inte bor på skolan (externatare), ingår för- och eftermiddagsfika samt lunch i avgiften.

Förutom mat och fika varje vardag arrangerar vi på restaurang Grundtvig också välkomstfesten, julbord och den stora avslutningsfesten samt middag vid samkväm.

Alexander Hohenthal
Restaurangchef

Veckans menyer

Lunch

Måndag

Huvudrätt: Köttgryta på högrev med potatis

Vegetariskt: Mustig gryta på vegobitar med potatis

Tisdag

Huvudrätt: Fiskgryta med toner av saffran samt kokt potatis

Vegetariskt: Vegetarisk lasagne

Onsdag

Huvudrätt: Bakad kycklingklubba i tomat och citron med ris

Vegetariskt: Vegosteaks i tomat och citron med ris

Torsdag

Huvudrätt: Wok på fläskkött med jasminris

Vegetariskt: Wok med blandade grönsaker

Fredag

Huvudrätt: Schnitzel med kryddsmör, ärtor & skysås

Vegetariskt: Marinerad selleri med ärtor, skysås och potatis

Middag

Måndag

Huvudrätt: Köttfärs och potatislåda serveras med gremolata

Vegetariskt: Potatislåda med vegfärs

Tisdag

Huvudrätt: Kryddig korvgryta med ris

Vegetariskt: Kryddig korvgryta med ris

Onsdag

Huvudrätt: Kasslergratäng med potatis och vitlöksmos

Vegetariskt: Ärtbiffar med skysås samt potatis och vitlöksmos

Torsdag

Huvudrätt: Fajitas med tillbehör

Vegetariskt: Fajitas med tillbehör