Välkommen till Restaurang Grundtvig

Vi som jobbar på restaurang Grundtvig heter Alex, Karin, Nettan och Micke. Vår målsättning är att servera mat av hög kvalitet med stor variation. Till både lunch och middag erbjuder vi alltid två alternativ, där en av rätterna är vegetarisk.

Restaurang Grundtvig är sedan flera år tillbaka Kravcertifierad och arbetet med att förbättra vårt utbud av ekologiska produkter samt att öka andelen närproducerade råvaror, pågår ständigt. I köket har vi också installerat en avfallskvarn, som förvandlar produktionssvinn och rester till biogas.

För dig som bor på Grimslövs folkhögskola ingår frukost, för- och eftermiddagsfika, lunch och middag måndag till torsdag, samt frukost och lunch på fredagar i din avgift. För dig, som inte bor på skolan (externatare), ingår för- och eftermiddagsfika samt lunch i avgiften.

Förutom mat och fika varje vardag arrangerar vi på restaurang Grundtvig också välkomstfesten, julbord och den stora avslutningsfesten samt middag vid samkväm.

Alexander Hohenthal
Restaurangchef

Veckans menyer

Lunch

Måndag

Huvudrätt: Gulaschgryta med gräddfil

Vegetariskt: Gulaschgryta med vegobitar

Tisdag

Huvudrätt: Halstrad sej, äppelvittvinssås samt potatis

Vegetariskt: Stekt rotselleri, äppelvitvinssås samt potatis

Onsdag

Huvudrätt: Äppelspäckad karré med balsamsky

Vegetariskt: Bakad aubergine med balsamsky

Torsdag

Huvudrätt: Kyckling Osso Bocco med grönsaksris

Vegetariskt: Rostad blomkålsgratäng med dillmorötter

Fredag

Huvudrätt: Fredagsstek, glaserade morötter och gräddsås

Vegetariskt: Panerad rotselleri, gräddsås och potatis

Middag

Måndag

Huvudrätt: Rostade rotfrukter med korvar samt tomat

Vegetariskt: Vegetariska biffar med currysås

Tisdag

Huvudrätt: Potatisbullar med svamp, bacon och pumpa

Vegetariskt: Potatisbullar med svamp och pumpa

Onsdag

Huvudrätt: Minestronesoppa med bröd

Vegetariskt: Minestronesoppa med bröd

Torsdag

Huvudrätt: Gräddkokta köttbullar med potatis

Vegetariskt: Röd linsgryta med rostade rotsaker