Var god specificera... puff mall!!

Resor, kost & logi:

Resor:
Utbildningen innehåller många resor där vi utbildar genom praktiska upplevelser. Detta medför att den som söker måste tycka om att resa och uppleva nya platser.

Kost:
Skolan serverar frukost och lunch till alla elever. Däremot måste den studerande stå för egen middag och kvällsmål. Då vi är ute och reser äter vi mat på tusen olika sätt; lagar mat på vandrarhemmet, beställer in på restaurang eller lagar egen mat över öppen eld.

Logi:
En vanlig vecka bor den studerande på internatet eller hemma. Då vi genomför utbildning på annan plats kan vi komma att sova i allt från tält, vandrarhem till hotell. Allt beror på var vi befinner oss och vad vi gör!

Utrustningslista:
Innan kursens start kommer ni att få ut en personlig utrustningslista.

Finansiering:

Stöd från Centrala studienämnden (CSN)
Du har möjlighet att söka CSN inklusive merkostnadslån för att finansiera din utbildning. Efter ansökan skickar dina personuppgifter och uppgifter om dina studier till CSN. Cirka två veckor efter att du har fått ditt antagningsbesked får du information och en personlig kod från CSN. När du sedan själv söker studiemedel använder du tjänsten ”Ansök om studiemedel” som finns i Mina sidor på www.csn.se. Skolan ordnar en genomförbar avbetalningsplan för dig som elev på kursen.

Bekräftelsekostnad:
När du får besked om antagning ska du betala in en bekräftelsekostnad på 250 kr. Bekräftelsekostnaden betalas tillbaka när du startat kursen och gått 1 månad hos oss.
Vill du tala specifikt om utbildningen eller vill veta mer om Grimslövs folkhögskola är du varmt välkommen att höra av dig direkt till oss på 0470-763700 eller via e-post fh-grimslov@kronoberg.se. Mer information kan du få då du kommer på intervju till skolan. Vid detta tillfälle kan vi svara på alla dina frågor, tveka inte att boka in dig!