Var god specificera... puff mall!!

Kursen är inställd!

För vem: För dig som vill få ökad kunskap om klimatsmart och vegetarisk matlagning.

Innehåll:

Välkomna till en späckad vecka med tema klimatsmart och vegetarisk mat. Fokus på kursen är växtbaserad och säsongsanpassad mat som är såväl enkel som god och hälsosam att laga och äta. Det blir mycket praktisk matlagning i köket men även föreläsningar, gruppövningar och studiebesök. Du kommer att få utmana dina matlagningskunskaper i allt från att baka med baljväxter och laga riktigt god och enkel vardagsmat, till att trolla fram en festmåltid på veckans rester. I kursen jobbar vi även med naturens skafferi av vilda växter. Kursen riktar sig till alla som vill få inspiration och kunskap i hur man kan välja råvaror och laga mat som är god för såväl planeten som för dig som äter. Du behöver inte ha några speciella matlagningskunskaper, vi tar det på din nivå!

I kursen förekommer mejeri och ägg i vissa rätter, men det är inga problem om man önskar undvika animalier helt. Meddela detta vid anmälan tillsammans med eventuella allergier.

Max antal deltagare: 12 st (om vi är i samma lokaler som tidigare år).

Kursledare är Mimmi Åkerblom som är utbildad måltidsekolog och som idag håller föreläsningar och kurser i Klimatsmarta och hållbara måltider i samarbete med Klimatmat ekon. förening. Hon bor på och driver gården Gröönsgård utanför Grimslöv med inriktning mot självhushållning och lokal produktion av bl.a. grönsaker. Tidigare har hon jobbat som receptkreatör och måltidsplanerare på matkasseföretaget Middagsfrid.

Vid frågor om kursens innehåll kontakta Mimmi på i första hand mejl groonsgard@gmail.com och i andra hand på telefon 073 -406 63 75.

 

Tid: v. 26, 22-26 juni 2020.
Antal dagar: 5
Pris för kost och logi 4 500 kr. För dig som inte bor på internatet är kostnaden 530 kr per dag. Materialkostnad och kostnad för studiebesök tillkommer med  500 kr.

Kursledare: Mimmi Åkerblom

Ev. frågor om kursen: e-post: groonsgard@gmail.com

Telefon: 073-406 63 75

Anmälan senast den 15 maj 2020.