Grundläggande nivå

För dig som behöver grundskolekompetens

Välkommen att söka till vårterminen 2021!

Kursen ges på Växjö folkhögskola, som är en filial till Grimslövs folkhögskola och Ädelfors folkhögskola.

På Allmän kurs Grundläggande nivå – inriktning hälsa och hållbarlivsstil – kan du läsa in din grundskolebehörighet. Du kan förbättra dina språkkunskaper i svenska och samtidigt får du möjlighet till personlig utveckling och gemenskap. I en mångkulturell miljö utvecklas vi tillsammans och förbereder dig för gymnasiestudier.

Vi möter varje person på lämplig nivå och tar hänsyn till just dina behov och mål. Undervisningen sker i mindre grupper så att vi kan ta hänsyn till just dina utvecklingsmål.

Studietiden är mellan 1 och 3 år beroende på dina förkunskaper.

• 1-3 år
  • 4 Januari 2021.
  • Välkommen att söka till vårterminen 2021.
  • Ifyllda ansökningshandlingar och ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå kursen.
  • Enligt överenskommelse
  • petra.vieweg@kronoberg.se

Kursplan

På Allmän kurs Grundläggande nivå kan du läsa in din grundskolebehörighet. Du kan förbättra dina språkkunskaper i svenska och samtidigt får du möjlighet till personlig utveckling och gemenskap. I en mångkulturell miljö utvecklas vi tillsammans och förbereder dig för gymnasiestudier.

Mer om Allmän grundläggande nivå

Petra Vieweg

Kursansvarig Allmän kurs grund. Lärare i svenska och engelska.

Elisabeth Fuchs

Studie- & yrkesvägledare, Specialpedagog