Grimslövs folkhögskola

Du står inför en mycket speciell resa. En upplevelse som du kommer att bära med dig för resten av livet. Framför dig väntar så mycket mer än en utbildning. På Grimslövs folkhögskola får du möjlighet att lära och växa tillsammans med andra. Du får erfarenheter, insikter och vänner för livet.

Välkommen att hitta framtiden på Grimslövs folkhögskola

Välkommen med din ansökan!

Hos oss på Grimslövs folkhögskola kan du läsa in din gymnasiebehörighet Allmän kurs gymnasienivå – Läs upp till gymnasiekompetens (grimslovsfolkhogskola.se)

Vår utbildning Hälsa & friskvård passar dig som vill hjälpa & stödja människor till en bättre hälsa. Hos oss kan du bli certifierad massageterapeut, hälsoutvecklare & licensierad PT mm Hälsa och friskvård – utbildning med fokus på hälsoutveckling (grimslovsfolkhogskola.se)

Är resor och äventyr dina största intressen har du kommit rätt. Då är Grimslövs folkhögskolas Turism & äventyrs utbildning något för dig Turism och äventyr – utbilda dig på Grimslövs folkhögskola (grimslovsfolkhogskola.se)

KHD är kursen med högt tempo, för dig som vill utvecklas konstnärligt och hantverksmässigt. För dig som är nyfiken på och vill prova många olika material, tekniker och uttryckssätt Konstutbildning inom konsthantverk och design på Grimslövs folkhögskola (grimslovsfolkhogskola.se)

Vill du fördjupa dig om folkhögskola och folkbildning? Sveriges folkhögskolor – Start (sverigesfolkhogskolor.se) – Folkbildningsrådet (folkbildningsradet.se) Folkhögskola.nu – alla folkhögskolor och alla deras kurser (folkhogskola.nu)

Välkommen att söka till Grimslövs folkhögskola

Komplettera mera

Våra allmänna kurser finns både för grundskole- och gymnasienivå. Ge dig själv chansen till personlig utveckling när du skaffar dig den kompetens du behöver för framtiden. Läs mer

Hälsa för kropp och själ

Hälsa/Friskvård ger dig en unik möjlighet till personlig utveckling. Du växer som människa och får kompetenser att stötta både dig själv och andra till en sundare livsstil och bättre mående. Läs mer

Världen som klassrum

Är resor och äventyr dina största intressen har du kommit rätt. Hos oss kan du välja mellan tre olika utbildningar, med olika inriktningar inom turistbranschen. Äventyret börjar på Grimslöv. Läs mer

Utveckla din kreativitet

KHD/KHD-Y är kursen med högt tempo, för dig som vill utvecklas konstnärligt och hantverksmässigt. För dig som är nyfiken på och vill prova många olika material, tekniker och uttryckssätt. Läs mer

Förbereda mera

Allmän kurs grundläggande nivå och språkutbildningar. Filial till Grimslövs folkhögskola och Ädelfors folkhögskola. Samarbete sker också med St. Sigfrids folkhögskola. Läs mer

Mer kurser
– fler möjligheter

Fördjupa dina kunskaper

Många av våra kurser har inriktningen hälsa och friskvård. Vi har flera olika språkutbildningar för dem som inte har svenska som modersmål. För organisationer och företag kan vi skräddarsy uppdragsuppbildningar och vi har ett digert sommarprogram för alla som vill utveckla sin kreativitet och anta nya utmaningar.

Läs mer

Bo och gå på skolan

Bo på skolan

Många av våra elever väljer att också bo på skolan och brukar säga att de på detta sätt har fått vänner för livet. Vårt populära internat har 95 möblerade enkelrum i fyra olika byggnader: Paviljongen, Solhem, Gamla- och Nya elevhemmet. Rummen är möblerade med skrivbord, garderob, belysning, stolar, sängbord, säng och madrass. Du behöver bara ta med dig täcke, kudde, sänglinne och handdukar. Samtliga rum har internetanslutning via nätverkskabel.

Läs mer

Vill du veta mer om Folkhögskola & folkbildning

Folkhögskola är en annorlunda utbildningsform med nyskapande syn på kunskap och utbildning. Här har du stora att själv påverka din utbildning.

Läs mer

Följ oss

Följ oss på Instagram

Det händer på Grimslövs folkhögskola

Här hittar du de senaste nyheterna om våra utställningar, resor och allt annat kul vi hittar på.

Slututställning för KHD

2023-04-18

Välkomna att se  KHD Konsthantverk/designs samlade verk som har producerats under läsåret.
Alvesta utställningshall  30/4 – 3/6.
Vernissage kl 13:00 30/4

Turism & Äventyr - öppet hus

2023-02-10

Vill du veta mer om vår kurs Turism & Äventyr så är du välkommen till vårt öppet hus fredagen den 14/4 kl 10.00-11.30 eller 12.30-14.00.
Du kommer att få möta lärare och elever från kursen som berättar om utbildningen och visar dig runt på skolans område och internat. Ingen föranmälan behövs och vi möter dig vid skolans entré.
Varmt välkommen till oss!

KHD ställer ut på Växjö stadsbibliotek

2022-12-12

En utställning som spänner över ett stort omfång av olika uttryck, material och tekniker. Vernissage 14/12 kl 18:30 och utställningen hänger till den 18/1. Välkommen!